Nurul Izzati Ahmad. Tidaklah aku jatuh cinta melainkan kerana agama yang ada pada dirimu (:

Wednesday, 9 May 2012

Matriks VERSUS Unisza


hai all..
lame x update kan.?
syukur.. tawaran upu dah kuar !
dup dap dup dap..
hmmm

and guest what..? 
jeng jeng jeng



*UNISZA

i got an offer from unisza.. 
ALHAMDULLILLAH ^^
syukur

kos ape.?
TEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
hensem  x kos aku..??
muahahahah..
bangga gak r
TAPI    
 *kenape plak ni !!

aku dapat 
DIPLOMA
so..? 
so mendenye....
3 taun kottttttt
(ini hanya alasan)
masih bersyukur sebab ada kawan aku x dapat offer 
hmm ^^

AKU NAK AMEK MEDIC
*teremo pulak hehe
oke,, serius sikit..
aku nak jadi doctor T.T

DR NIA
aka
NURUL IZZATI BINTI AHMAD
so
setelah pikir masak-masak
aku pon mengambil peluang yang hampir aku tauk
(paham ke..?? haha)



*MATRIK

so..*untuk kesekian kalinya
aku pong terima matrik...
muahahaha
sebab..? reason..?

sebab aku nak amek medik laa..
muahahahahah

so
KM KULIM 
please be nice to me ^^
*engkau tu ex tempat abang aku belajar

abang aku baru je abih study sini.. 
kau memang sengaje kan..??? *marah kat matrik tu
nasib baik dekat dengan rumah ^^


p/s:  bersyukur kerana diberikan tempat belajar ^^
medical.. 
WAIT FOR ME <3

8 comments:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

tahniah...belajar rajin2 n slmat dtg ke alam kampus.. ^-^

miss syaniera said...

sape2 yg dapat matrik.asasi.diploma atau stpm,baca la nie,kowt2 ampa x taw nak wat pilihan..saje je nak post,kowt2 bley membantu..huhu

"tapi anda kena ingat, asasi dan matrikulasi memang ada bezanya. aku pernah berwawancara (ceh sebenaqnya sembang biasa ja) dengan Dato Saifuddin Abdullah. beliau merupakan Timb Menteri PENGAJIIAN TINGGI. anak beliau dan aku sebaya dan kami berkawan baik :) hihi
beliau memaklumkan bahawa aku sebenarya telah memilih jalan yang betul dengan decide untuk masuk Asasi UiTM , compared to matrik.ulasan beliau:

-basically U yg mempunyai asasi akan memberi kuota dan keutamaan untuk student2 asasi diorang terlebih dahulu diikuti stpm, diploma n last skali MATRIKULASI.
-kalau UPU dapat diploma, kalau boleh utamakan diploma (tapi tengok la dapat course apa dan buat research selain tanya senior. jangan malu bertanya. rugi masa depan). kalau dah takda choice dah, baru amek matrikulasi.

bukan nak takut2kan, tapi sebenarnya apabila kita masuk matrik, seolah2 kita akan bertarung buat kali kedua seperti spm. kita kena compete dgn puluhan ribu pelajar matrik yang lain. kalau matrik satu negeri dah ada beribu2, tak campur matrik di negeri2 lain pulak. masuk matrik, anda JANGAN SESEKALI MAIN MAIN. INI AMARAN KERAS."

zati AHMAD said...

trimas yea !!

zati AHMAD said...

trimas yea ! wish me luck k :)

وان امالينه فاذياه said...

kita pun pening sama ada unisza or matri T_T

zati AHMAD said...

fikir baik-baik yea ^^

SITOT said...

Jemput singgah blog saye dik. (sy bru lepas hbes matrik n buat perkongsian sikit.) ^_^

zati AHMAD said...

ok ^^