Nurul Izzati Ahmad. Tidaklah aku jatuh cinta melainkan kerana agama yang ada pada dirimu (:

Friday, 21 August 2015

Kena Culik Ke Mahkamah ?



Eh siapa culik Zati ?
HAHAHAA
Sebenarnya kena culik dengan bff Zati, jangan terkejut okay baca nama dia.
My bff namanya ialaaaah
JENG JENG JENG

NOOR RAHIMAH BINTI AHMAD
Haaa, yes! Betul tu anak anak, nama ayah kiteorang memang sama. 

Okay, disebabkan korang tak kenal siapa Rahimah ni, meh nak cerita.


Pada suatu hari, cecece, 
Zati dapat masuk sekolah cluster which is SMK Sultan Badlishah.
Disebabkan hamba ini lone ranger (sebab kawan lain masuk sekolah lain)
Maka tercampaklah beta seorang diri dekat kelas 1A9
Jangan pelik dengan nama kelas kami. As pengetua pernah cakap " Nama kelas ini bukan lambang kedudukan kelas kerana disini kita semua sama. Semua cemerlang"

Okay sambung, masa rehat first day tu I jalan sesorang ke canteen tetiba I nampak satu girl ni patah balik ke kelas sesorang and I asked her kenapa.
DIA BOLEH LUPA NAK BAWAK DUIT PERGI BELI MAKANAN -.-

K.
Sejak tu la kiteorang kawan, Sejak first day kelas sampai sekarang.
Kalau dekat sekolah dorang panggil kiteorang belangkas -.-
Ek eleh betul nama, Tak glamour lansung -..-


Nak tengok tak gambar kiteorang masa form 1and form 3?
Tapi please jangan ketawa.
Janji ea? :'>




HAHAHAHAH
K
BURUK GILA 
I KEN KERAI.


HAHAHAHAHA, BURUK GILA SELEKEH
Biar je lah, tak kisah sebab sekarang pun macam selekeh.
Puberty tak pernah hit I kot, HAHAHA

Eh tak caye ? K awak kena tengok gambar I bawah japgi 



SEE ! HAHAH JANGAN KETAWA, aip aip. 


Okay sambung cerita.

My honey ni amik course law so dia kena pergi practical dekat  Mahkamah Majistrate Bukit Mertajam,
Oleh sebab sekarang musim raya, mahkamah tu pun nak buat open house kekonon.
So, Rahimah ni pun ajak la I ikut dia siap paksa paksa.
The best part is dia umpan I dengan ayat ni...
"Zati, datang tau, nanti ada banyak lawyer, Mana tau kot boleh jadi bakal suami"

Ade ke patut umpan dengan ayat tu. Kemon la. Kemon.
Tapi I pergi je dia cakap dia rindu I.
Maklumlah dah dua tahun tak  jumpa.

So, petang jumaat tu dia amik I dekat rumah.
Kalau nak keluar dengan Zati ingat senang ke haa ?
Kena minta izin Ibu ayah lepas tu kena amik dan hantar ke rumah on time,

Jadi Rahimah pun amik I dekat rumah.
Naik apa? Naik kereta?
NO. I NAIK MOTO
Hello Zati ni bukan memilih asyik nak keluar naik kereta je,
I tak kisah pun naik apa walaupun muka I ni nampak berlagak.. Tapi I baik tau T^T 
Tahu tak I naik moto dari rumah ke rumah dia take time lebih kurang 45 mins. 
Boleh bayangkan tak kebas montot I cemanaa? 
HAHAHAHAH,, Maaf la tak senonoh sikit.
Ni kalau mak mertua I baca ni, dia reject I terus, HAHAHAH

Malam tu jugak around 8.30 pm kiteorang gerak ke mahkamah.
First time Rahimah pakai make up.
Tu  pun sebab I paksa HAHAHAH

Kiteorang pergi mahkamah naik moto kot.
Dengan flower band atas kepala dan berbaju kurung. Kau hadoo ? HAHHA
Entah kenapa rasa gigih gila nak naik moto. 
Ayah Rahimah dah meninggal. Takde siapa pun nak hantar, 
 

Sampai je sana terus I betulkan baju.
Terus I curi sate :P
Lepas tu makan ice kacang, kek, strawberry, daging kambing.
Macam banyak je I makan kan?

NO! Semua tu I makan secubit je. 
Lepas tu I buat majlis tu majlis I. Sesuka hati je nak g mana.
Alah, bukan orang kenal pun.
I kenal few abang ang akak..
See, sebab tu I suka jalan jalan. I kan peramah orangnya.

Tahu tak, sehelai penguam pun tak de -..-
Hancur berkecai musnah pelamin impian Rahimah nak tackle lawyer. 
HAHHAHAH
Yang bersepah cuma majistrate. 

Kiteorang balik dalam pukul 10.30 pm macam tu.
Before balik sempat lagi singgah minum dekat dekat.
Buat sesi luahan perasaan sikit *masa ni tengah kecewa LOL*



AMARAN KERAS : JANGAN TIRU AKSI INI 






Budak budak ni seronok betul. Asyik nak amik gambar. Tak caye ? Tunggu jap :P








Budak kecik ni siap rampas phone I lagi T^T 


I look shooo fat like fatty acid kan ? ''ling selalu cakap I mok :( Sebab tu I mok -.-



Esoknya, pagi pagi weolls pusing kawasan rumah Rahimah,
Kawasan tu ada bendang sawah padi. 
Tak sempat snap la pulak :P

Sebelum I balik rumah, kami pusing pusing satu mahkamah :>




Acah acah je nak masuk padahal kunci -,-




video

Ingat janji kita by age of 35 kita nak buka kedai kek and soon bukak hotel.
Study rajin rajin lawyer sayang, 
Even tak setiap hari dapat jumpa hang tetap dalam hati aku :>

Susah senang selama aku kenal hang, kita hadap sama sama.
Masa aku menangis sebab ayah aku sakit. Hang ada. 
Masa aku menangis sebab family aku susah, Hang ada,
Masa aku down gila sebab study aku kelaut masa form 1. Hang ada, 
Masa aku suka dekat seseorang. Hang ada.

Jadi, jangan risau, Aku akan sentiasa ada untuk hang, untuk support.
Hang cakap dekat aku yang aku ni soul sister hang kan?
Hang tau tak masa tu aku speechless.
Aku tak tau nak react macam mana. Antara terkejut dan happy. 
Hang cakap aku bff hang yang memang tak akan ada rahsia kan? Memang pun -.-

Jangan lupa tau apa yang kita pernah buat,, Nakal apa yang kita buat, 
Jangan lupa yang kita suka ponteng kelas sebab ank tolong cikgu.
Jangan lupa yang seiap kali periksa tu ada kalah menang dan akulah yang selalu menang tu
Jangan lupa yang kita pernah bawak phone curi curi 
Jangan lupa pasal perfume aku 
Jangan lupa semua


Aku sayang hang. Dunia akhirat,

Kadang kadang aku tak tau nak express macam mana yang aku sayang hang, 
Aku boleh tulis macam ni jaa, 
Tapi aku tau hang tak baca sebab aku mana bagitau orang aku buat blog. 
HAHAHAHA


Jumpa tahun depan sayang, 
Semoga dapat kawen lawyer jugak ye, 
Semoga aku dapat kawen penjaga aku yang annoying tu :P