Nurul Izzati Ahmad. Tidaklah aku jatuh cinta melainkan kerana agama yang ada pada dirimu (:

Saturday, 13 October 2012

Sedim Here We Are

alohaaaa
wuittt
lame x menaip.
BZ gilos...
aku hanye mampu post gambo..
ok la tu.. KAN/ KAN/


video








i love this photo :)

Friday, 11 May 2012

Dear, don't worry !


good evening people ^^
pagi tadi aku on la fb aku
lebey kurang pukul 10 am
pastu aku pon check la notification aku
TIBA-TIBA



and i was like
YA ALLAH

abang dia baru je abih operation
sekarang ni ayah dia pulak

dear.. banyak-banyakkan besabar k^^
dun worry,, i'll always be beside u 

p/s: be taf young boy !

Wednesday, 9 May 2012

Matriks VERSUS Unisza


hai all..
lame x update kan.?
syukur.. tawaran upu dah kuar !
dup dap dup dap..
hmmm

and guest what..? 
jeng jeng jeng



*UNISZA

i got an offer from unisza.. 
ALHAMDULLILLAH ^^
syukur

kos ape.?
TEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
hensem  x kos aku..??
muahahahah..
bangga gak r
TAPI    
 *kenape plak ni !!

aku dapat 
DIPLOMA
so..? 
so mendenye....
3 taun kottttttt
(ini hanya alasan)
masih bersyukur sebab ada kawan aku x dapat offer 
hmm ^^

AKU NAK AMEK MEDIC
*teremo pulak hehe
oke,, serius sikit..
aku nak jadi doctor T.T

DR NIA
aka
NURUL IZZATI BINTI AHMAD
so
setelah pikir masak-masak
aku pon mengambil peluang yang hampir aku tauk
(paham ke..?? haha)



*MATRIK

so..*untuk kesekian kalinya
aku pong terima matrik...
muahahaha
sebab..? reason..?

sebab aku nak amek medik laa..
muahahahahah

so
KM KULIM 
please be nice to me ^^
*engkau tu ex tempat abang aku belajar

abang aku baru je abih study sini.. 
kau memang sengaje kan..??? *marah kat matrik tu
nasib baik dekat dengan rumah ^^


p/s:  bersyukur kerana diberikan tempat belajar ^^
medical.. 
WAIT FOR ME <3

Wednesday, 8 February 2012

4 WAJA | Where's Da Heart Belongs To

assalamulaikum...
malam buta ni aku nak post bout my previus klas ...sumpah aku rindu,, wuwu... rse cam nak nges...actually... kat sini la tempat aku belajar erti kehidupan..well,, aku kan dari Badlishah yg sangat baek tu... when aku pindah ke KUPSIS..sumting new aku belajar...cerita aku @ nightmare aku bermula bila suddenly aku femes..haaa! femes..?? yup...memang aku femes tanpe reson... nak kate aku slalu usha dak laki x pon... nak kate aku slalu sembang ngan laki pon dak jugak.. ntah la... nak tau x... toilet ( kat sebelah kelas aku) tu la selalu jadi mangsa air mata aku.. huh..??hahaha buat2 paham jelah ngan ayat kelin aku ni... 

aku belajar bnyak bende ,,,, terlalu panjang untuk dihuraikan,,,,so nie aku nak kenalkan aweks n pakwes aku

happy ann..??

ni last dinner  mase form 4 .. yg pkai baju koko tu  jd server including lah aku 


kami sangat bahagia


mase ni dah abih exam.. taun depannye (2011) kami terpakse berpisah sebab kena ubah kelas ikut pencapaian


yang ni mase dinner tengah taun,,, hepi gile mase nie


ni antara pose vouge kami :)


 
kami mang suka amek gamba pown.. haha


 
this is my superb family...! i swear !!


this is ny superb aunt hahaha,,, kidding... they r my superb AWEKS..
aww <3





hope kiteorang akan kekal camni sampai bile2 pon ...
wei sume
AKU CINTA KORANG


THE END

    Thursday, 5 January 2012

    Kawan OH Kawan

    Assalamulaikum..
    oke,, hari ni aq nakbagi tau kat korang n diri aq sendiri cena nak tolak
    CINTA KAWAN BAEK
    so kat bawah nie adalah tips untuk dicuba~
    hehe



    1. Tidak sesuai bercinta
    Didalam apa sahaja perkara, beterus terang adalah satu cara penyelesaian terbaik. jadi untuk mengelakkan perkara ini terjadi, kamu perlu berterus terang kepadanya bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya. kamu hanya menganggap dia adalah sahabat karib kamu dunia dan akhirat. Untuk menolak kena ada caranya, jangan sehingga dia rasa terhina kamu menolak cintanya. sampai dengan cara baik serta ayat yang tersusun rapi agar dia faham maksud kamu sebenarnnya.
    2. Tidak mampu menghormatinya sebagai kekasih
    Kamu juga boleh terangkan padanya sebab utama kamu tidak mungkin dapat bersamanya. Antara alasan yang boleh kamu gunakan ialah menyatakan kepada sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mengikut kehendak, arahan dan permintaannya. Malah menghormatinya sebagai kekasih juga pastinya sukar buat diri kamu. Ini kerana persahabatan yang telah lama terjalin membuatkan antara kamu dan dia tidak jurang ketika berbual serta bergurau. jadi daripada bergaduh di kemudian hari, lebih baik kamu dan dia kekal sebagai sahabat. kampu perlu yakinkannya kamu sememangnya tidak sesuai untuknya.
    3. Tidak mampu berubah
    Mungkin dia telah begitu mengenali kamu dan amat memahami sikap-sikap kamu. jadi kamu tudak perlu lagi berpura-pura berlakon untuk menjaga hatinya. Tunjukkan sahaja sikap sebenar kamu. Katakan padanya kamu tidak mungkin boleh berubah walaupun setelah bergelar kekasihnya, sanggupkah dia menerima kamu seperti diri kamu sekarang? kalau dia sanggup bagaimana pula dengan keluarganya. pastinya dia akan terfikir kamu tidak sesuai untuk dijadikan kekasih. dia pastinya akan memilih seorang yang bersopan santun dan tahu menghormatinya sebagai kekasih.
    4. Buat tidak peduli.
    Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerena ketika bersahabat pun kamu tidak peduli dengan kehadirannya dalam hidup kamu. teruskan sikap tidak pedulu kamu tersebut. Berkawan seperti biasa anggap saha dia tidak pernah meluahkan apa-apa perasaan pada kamu. Andainya dia cuba untuk mendapatkan jawapan dari kamu sebaiknya kamu cuma mengelakkan daripada membincangkannya. cubalah ubah topik perbualan. lama-kelamaan secara tidak langsung pasti dia akn memahami jawapan yang ingin kamu sampaikan padanya

    5. Menyepikan diri seketika
    Cuba mengelakkan diri kamu daripa bertembung dengannya di tempat kerja, di sekolah atau tempat kamu dan rakan kamu berkumpul. pastinya dia akan perasan bahawa kamu tidak berminat untuk berkawan dengannya lagi. Jika dia tetap mendesak kamu dan sanggup mengekori ke mana-mana sahaja kamu pergi, terangkan saha padanya kamu perlu bersendirian untuk seketika. lama kelamaan si dia akan bisa menanti jawapan dari mu
    6. Pentingkan persahabatan
    Jelaskan padanya kamu lebih sayangkan ikatan persahabatan kamu daripada menjadi kekasihnya kerana hubungan kekasih pastinya memerlukan komitmen dan kesetiaan. Sedangkan sebagai sahabat, kamu boleh berkongsi apa sahaja dan tidak perlu ada komitmen yang tinggi dalam hubungan. Jika dia seorang yang rasional, pastinya dia akan memahami maksud yang mahu kamu sampaikan.
    7. Beritahu kamu sudah ada calon lain
    Nyatakan kepadanya bahawa kamu sudah mempunyaiu calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan dirimu. tetapi kamu haris berani menanggung risiko bakal kehilangan sahabat jika dia tidak dapat menerima perjelasan kamu. jika dia sahabat baik kamu, pasti dia akan turut sama mendoakan kebahagiaan kamu. Bukan berdendam semata-mata kamu menolak cintanya.
    8. Tidak mahu kehilangan sahabat sebaiknya
    Sesekali bertegas dengan sahabat baik kamu pasti akan membawa kebaikan. berani menegakkan perndirian adalah satu sifat yang terpuji. sekurang-kurangnya kemu tidak menipu dia atau diri kamu sendiri. ikut kata hati dan jangan termakan pujuk rayu si dia. katakan padanya kamu tidak akan sama sekali menganggapnya lebih dari seorang sahabat kerana kamu tidak mahu kehilangan sahabat sebaiknya.